Смяна на счупено стъкло

Днешните мобилни телефони разполагат с големи сензорни екрани и тънки рамки около тях, поради което те лесно биват счупени след изпускане. Поради този факт един от най-честите ремонти, които извършваме в нашият сервиз за телефони в град София е смяна на стъкло.

От момента на поява на технологията за смяна на счупено стъкло на мобилен телефон, ние извършваме този вид ремонт и можем да гарантираме, че сервизът ни разполага с необходимата апаратура, а техниците ни с богат опит. Поради това можете да сте сигурни, че смяната на счупено стъкло на вашият телефон ще бъде извършена професионално.

Възможността за смяна на стъкло вместо цял дисплей ни спестява пари, заради по-ниската си цена и пълното възстановяване на екрана към първоначалния му вид.

Добре е да знаете, че стъклото играе важна роля при дисплеите, тъй като то предпазва тъчскрийна и матрицата. В случаите когато счупеното стъкло на смартфона ви не бъде сменено на време, то може да доведе до по-сериозно увреждане на дисплея на телефона и цялостния му отказ.

Смяна на стъкло? Какво представлява услугата?

При тази услуга се подменя единствено счупеното стъкло върху екрана, като при този вид ремонт се запазва оригиналния дисплей на телефона, а за извършването му е необходима специална апаратура като нагряваща система, вакуум машина, луминатор, машина за отстраняване на лепило, и други.

Целият процес по смяната на стъкло е доста деликатен и изисква професионални умения, заради вероятността да се увреди целия дисплей, поради което е препоръчително да се извърши от оторизирано лице.

Както вече споменахме, това е изгоден вариант за поправка на засегнатото стъкло, след която телефонът ще възвърне добрия си външен вид и функционалност.

В сервизът на MLgroup можете да се възползвате от смяна на счупено стъкло на телефони с марка:

 • iPhone
 • Samsung
 • Huawei
 • Xiaomi
 • Motorola и други.

Добре е да се знае, че ако има нарушена чувствителност при допир, смяната на стъкло на мобилния ви телефон няма да реши този проблем.

Нерядко се случва стъклото на дисплея да се разлепи заради изпускане или излагане на по-високи температури през лятото когато сме на плаж и телефонът е оставен на слънце, или сме го забравили за по-дълго в затворен автомобил. При този вариант можем да предложим подлепяне на разлепеното стъкло, което ще Ви спести пари, тъй като не се налага цялостна смяна.

Често след дълга експлоатация се случва звукът в слушалката на вашият телефон да не е така силен както в началото, качеството му да е влошено или дори да липсва изцяло, като най-често това се дължи на замърсяване.

Една от особеностите при смяна на стъкло при някои модели мобилни телефони е, че при необходимост се подменя и предпазната мрежа пред слушалката, отстранявайки проблеми с тих звук по време на разговор.

Често в практиката ни се случва клиенти да идват при нас с идеята, че дисплея им е за смяна, а се оказва стъклото. В случай, че ремонта може да излезе по-изгодно, ние ще Ви предложим най-рентабилният вариант, за да можете отново да използвате пълноценно мобилния си телефон.

Смяна на стъкло на таблет и смарт часовник на отлична цена.

Освен за вашия мобилен телефон, ние от MLgroup можем да предложим смяна на стъкло на таблет и смарт часовник, като най-разпространените сред тях са продуктите на Apple. Цените на отделните модели можете да видите в съответните категории.

Каква е цената за смяна на стъкло на телефон?

Цената за смяна на стъкло не е еднаква при всички модели мобилни телефони. В онлайн каталога ни са упоменти цени за извършване на смяна на стъкло на най-разпространените марки и модели, а в случай че не откривате вашият, можете да отправите запитване на някой от посочените телефони в сайта или като ни посетите на място.

ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА?

Отговорът е да. Ако ремонтът е комбиниран с втора услуга или покупка на аксесоар, можете да се възползвате от отстъпка.

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА СМЯНАТА НА СТЪКЛО НА ТЕЛЕФОН?

Според заетостта на техниците в сервиза, смяната на стъкло на смартфона Ви може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а в случаите когато телефонът е с извит екран, ремонта се извършва в рамките на 2 до 4 работни дни.

ЗАПАЗВА ЛИ СЕ ИНФОРМАЦИЯТА В ТЕЛЕФОНА?

Не бива да имате никакви притеснения по отношение на това дали информацията ви ще се запази. Смяната на счупено стъкло за телефони е хардуерна услуга и не касае информацията в смартфона.

ИМА ЛИ ПРОМЯНА В ЦВЕТОВЕТЕ И ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА СЛЕД РЕМОНТА?

Смяната на стъкло на телефон не уврежда по никакъв начин дисплея и неговите качества. Можете да сте сигурни, че след ремонта няма да има промяна в цветовете, яркостта, контраста или чувствителността при допир.

В някои случаи след счупване на стъклото се наблюдават жълтеникави петна или ивици на мястото на пукнатините. Те се получават поради натиска и създалото се напрежение, и изчезват след като счупеното стъкло на вашият мобилен телефон бъде сменено.

Имайте предвид, че жълти петна по екрана се получават и в следствие на намокряне, като получените от влага петна не изчезват след смяна на счупено стъкло.

ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ РЕМОНТ?

Отговорът е да. Освен за смяна на стъкло, ние даваме 1 месец гаранция за всички ремонти. Всеки донесен при нас телефон, таблет или смарт часовник се тества преди и след смяна на стъкло, за да сме сигурни, че ви го връщаме в отлично състояние.

Трябва да знаете също, че след смяна на стъкло, ако телефонът има производствена гаранция, то тя отпада.

Важно е да отбележим, че стъклото е една от най-увредимите части на телефона и често причинителите на повредите по него сме самите ние.

Необходимо е да уточним, че гаранцията не важи при:

 • следи от изпускане
 • надиране
 • намокряне
 • визуално упражнена сила върху продукта
 • счупване
 • неправилна експлоатация
 • неправилно съхранение

В дългогодишната си практика сме се сблъсквали със ситуации, при които стъклото на екрана е здраво и дисплея видимо изглежда непокътнат, но липсва картина. Обикновено това е в следствие на счупена матрица, а най-честата причина за това е изпускане или натиск върху екрана.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ Е НЕОБХОДИМА СМЯНА НА СТЪКЛО ИЛИ СМЯНА НА ДИСПЛЕЙ?

Смяната на стъкло на мобилен телефон, таблет или смарт часовник е възможна когато стъклото на дисплея е напукано, но има картина и тъч скрийна функционира правилно. Условие за подмяна само на стъклото е дисплеят да е оригинален и да не е бил сменян с по-ниско качество.

Ако нямате познания по хардуерното устройство на апарата, най-вероятно няма да знаете кое точно се нуждае от смяна, затова може да заповядате в някой от нашите магазини, където ще получите професионална консултация от наш служител, който ще диагностицира проблема с точност и ще ви посъветва как да го отстраните.

При нарушена чувствителност:

Добре е да знаете, че при проблеми с чувствителността при допир има модели, при които е възможна подмяна само на тъчскрийна, вместо целия екран. За да разберете дали вашият модел е сред тях можете да се свържете с нас на някой от посочените телефони в сайта.

Важно е да отбележим, че понякога в следствие на удар проблемите в тъчксрийна се дължат на повреда в чипът за управление, а не на дефектирал тъч.

В КОИ СЛУЧАИ СМЯНАТА НА СТЪКЛО НЕ Е ВЪЗМОЖНА?

Важно е да отбележим, че смяната на счупено стъкло е възможна единствено в случаите, когато дисплеят е останал незасегнат от удара.

В случай, че забелязвате:

 • Черни петна по дисплея
 • Поява на черти
 • Неработещ тъч
 • Премигване на екрана
 • Нарушена чувствителност

То Вие се нуждаете от смяна на дисплей.

Екипът на MLgroup ви съветва:

Добре е да знаете, че счупеното или разлепено стъкло на мобилното ви устройство не бива да се неглижира, тъй като може да доведе до по-сериозни проблеми, най-често водещи до наложителна смяна на целия екран.

Ако вашият модел не е сред изброените в категорията, можете да се свържете с нас по телефона или чрез бутона "Получи оферта" в сайта.