Смяна на стъкло на Apple Watch

Развитието на технологиите ни предоставя все повече умни устройства, които се превръщат в част от ежедневието ни, а едни от най-използваните мобилни аксесоари са смарт часовниците. Тъй като те са постоянно с нас докато спортуваме, работим или вършим ежедневните си задачи, често се случва да претърпят щети като надраскване или счупване на стъклото.

При този вид ремонт на Apple Watch, опцията за смяна на стъкло вместо цял екран ни спестява пари, поради по-ниската си цена и пълното възвръщане на дисплея към първоначалния му вид. Важно е да се знае, че ако смарт часовника има производствена гаранция, то тя отпада, а смяната на счупено стъкло е възможна единствено ако дисплеят е оригинален и не е бил подменян с различен по качество екран.

При нарушена чувствителност:

Ако стъклото е счупено и матрицата не е засегната, но тъча не работи коректно (натиска сам или не реагира на команди), смяната на стъклото няма да реши този проблем. При този случай се налага смяна на тъчксрийн на Apple Watch, а цена за услугата може да получите чрез бутона "Получи Оферта" или като се обадите на някой от посочените номера. Смяната на тъчскрийн е възможна само когато дисплея е оригинален и матрицата не е засегната.

КАКВО СЕ ПОДМЕНЯ ПРИ СМЯНА НА СТЪКЛО НА APPLE WATCH?

При смяна на стъкло на Apple Watch, счупеното стъкло на екрана се подменя с ново, а оригиналният дисплей се запазва без да има промени в чувствителността при допир или цветовете.

Целият процес по смяната на счупено стъкло на Apple Watch е доста деликатен и изисква професионални умения, поради вероятността да се увреди целия дисплей. За извършване на този ремонт е нужно и специално сервизно оборудване като нагряваща система, вакуум машина, луминатор, машина за отстраняване на лепило и други.

С други думи, при смяна на счупено стъкло на Apple Watch се отстранява цялата рамка около дисплея заедно с остатъците от счупени парченца, а след деликатно почистване се монтира новото стъкло.

При какви обстоятелства може да се смени само стъклото, а не целия дисплей на Apple Watch?

Този вид ремонт на Apple Watch е възможен в случаите когато стъклото на дисплея е напукано, но има картина и тъч скрийна функционира правилно.

Кога смяната на стъкло на Apple Watch не е възможна?

Някои от най-честите причини поради които не може да се смени само стъклото, а се налага подмяна на целия екран са:

 • Черни петна по дисплея
 • Неработещ тъч
 • Премигване на екрана
 • Поява на черти
 • Нарушена чувствителност

Ако екранът Ви има някой от изброените проблеми, то Вие се нуждаете от смяна на дисплей на Apple Watch.

Подлежи ли на смяна задното стъкло на Apple Watch?

Да, при моделите със стъклен гръб е възможно той да бъде подменен, като спецификата на смяна, времето и гаранционните условия са идентични с тези на смяна на предно стъкло.

Колко време отнема ремонта?

Поради спецификата на ремонта, счупеното стъкло на Apple Watch се подменя в срок от 2 до 4 работни дни.

Остава ли Apple Watch водоустойчив след смяна на стъкло?

Въпреки, че стъклото на Apple Watch се сменя по оригинална технология, не е препоръчително да бъде мокрен.

Има ли гаранция след ремонта?

Отговорът е да. За смяна на стъкло на Apple Watch, както и всички други ремонти, даваме един месец гаранция.

Тъй като екранът е един от най-уязвимите компоненти на смарт часовниците, честа причина за повредите по него сме самите ние.

Важно е да отбележим, че гаранцията не важи при:

 • следи от изпускане
 • намокряне
 • надиране
 • визуално упражнена сила върху продукта
 • счупване
 • неправилно съхранение

При неправилна експлоатация и съхранение:

Добре е да знаете, че в следствие на изпускане или високи температури през летния сезон, ако часовникът е бил изложен за по-дълго на слънце, е възможно да се получи разлепяне на стъклото.

Ако стъклото се е разлепило от дисплея можем да предложим подлепяне, без нужда от цялостната му смяна.

Срещали сме случаи, при които стъклото на екрана е невредимо и дисплея видимо изглежда здрав, но липсва картина. Най-често това се дължи на счупена матрица, а основната причина за това е изпускане или натиск върху екрана.

При нужда от смяна на стъкло на Apple Watch можете да посетите някой от магазините ни в гр. София или да ни го изпратите с куриер, в случай че сте от друго населено място.

Екипът на MLgroup ви съветва:

Счупеното или разлепено стъкло на Apple Watch е проблем, който не бива да се неглижира, тъй като ненавременната му смяна може да доведе до по-сериозни последствия за цялото устройство, като най-често е засегнат дисплея.

Ако вашият модел не е сред изброените в категорията, можете да се свържете с нас по телефона или чрез бутона "Получи оферта" в сайта.