Смяна на батерия на Apple Watch

Смяна на батерия на Apple Watch е услуга, при която износената батерия се подменя с нова и решава проблеми свързани с бързо изтощаване на заряда, спонтанно изключване или рестартиране на часовника.

Важно е да се знае, че смяната на батерия не води до риск за часовника, но в случаите когато екрана е напукан е възможно разрастване на пукнатините, поради спецификата на отваряне на часовника.

СМЯНА НА БАТЕРИЯ НА Apple Watch от MLgroup?

Батерията в смарт часовника ни е консуматив, който трябва да бъде сменен след определено време, поради изчерпване на жизненият си брой цикли на зареждане. Други причини водещи до смяна на батерия на Apple Watch могат да са:

 • загряване
 • рестартиране на часовника
 • спонтанно изключване
 • рязко изтощаване на заряда
 • променлив заряд
 • забавена работа на часовника
 • повдигнат дисплей

Важно е да отбележим, че в някои от изброените по-горе случаи проблемът не е от батерията и нейната смяна не би повлияла върху текущото му състояние.

В дългогодишната си практика сме срещали случаи при които след смяна на батерия:

Часовникът загрява:

Загряването на часовника в определени области може да е сигнал за дефектирал компонент, различен от батерията, окъсяване на елементи по платката, намокряне или друго.

Часовникът се рестартира постоянно:

При софтуерна повреда или такава по елементи върху основната платка се наблюдава постоянно рестартиране на часовника, като в такива случаи е нужно извършването на диагностика, за да се установи точния причинител.

Рязко изтощаване на заряда:

Често се случва при рязко изтощаване на заряда на батерията, дори при липса на използване, да мислим че тя е за смяна, но това да не се окаже така. Неизправности по основната платка или нейни елементи могат да доведат до така наречената "консумация", най-често причинена от дефект на чип или навлязла вода в устройството.

Кои са най-честите действия, съкращаващи живота на батерията?

Забелязали сме, че основна вина за скъсеният живот на батерията, имаме самите ние като потребители, а най-срещаните причини за това са:

 • използване на некачествено зарядно
 • често зареждане в автомобил или компютър
 • често използване на безжично зарядно
 • често зареждане от преносима батерия
 • силен удар
 • намокряне

Следствия от неправилна експлоатация:

Освен съкращаване живота на батерията, неправилната експлоатация може да доведе до нейното подуване, в следствие на което са възможни повреди по други компоненти на часовника. Най-често засегнат от подутата батерия е дисплеят, като първи признак за това е поява на жълти петна, причинени от натиск върху матрицата. Втори по-очевиден признак е повдигане на целия дисплей от рамката на часовника.

Добре е да споменем, че ненавременната смяна на подута батерия може да доведе до счупване на екрана.

КАКВИ БАТЕРИИ ЗА Apple Watch ПРЕДЛАГАМЕ?

При смяна на батерия на Apple Watch използваме единствено оригинални батерии, като при този вид ремонт няма възможност за по-евтин заместител на оригиналната част.

Запазва ли се информацията и остава ли часовника гаранционен?

При смяната на батерия не е нужно часовника да се връща към фабрични настройки, а информацията в него се запазва. Важно е да се знае също, че при смяна на батерия на Apple Watch, ако устройството е все още в гаранция, то тя отпада.

Даваме ли гаранция?

Отговорът е да, за смяна на батерия на Apple Watch, както и всички останали ремонти, даваме един месец гаранция. Всеки донесен при нас Apple Watch за смяна на батерия се тества преди и след направен ремонт, за да сме сигурни, че ви го връщаме в отлично състояние.

Колко време отнема смяната на батерия?

За извършване на тази услуга са необходими специални инструменти, поради което e нужно подмяната да се осъществи от оторизирано лице. Цената е за батерия + смяна, а ремонта отнема от няколко часа до 1-2 работни дни, в зависимост от натовареността на техниците в сервиза