Смяна на стъкло на iPhone

Все по-големите екрани и тънки панели направиха днешните мобилните телефони доста неустойчиви при изпускане или натиск. Това е и причината един от най-честите ремонти, които извършваме в нашия сервиз за телефони в София, да е смяна на стъкло на iPhone.

Възможността за смяна на стъкло на iPhone вместо цял дисплей ни спестява пари, заради по-ниската си цена и пълното възстановяване на екрана към първоначалния му вид.

Често след дълга експлоатация се случва звукът в слушалката на вашият iPhone да не е така силен както в началото, качеството му да е влошено или дори да липсва изцяло, като най-често това се дължи на замърсяване.

Една от особеностите при смяна на стъкло на iPhone е, че при необходимост се подменя и предпазната мрежа пред слушалката, отстранявайки проблеми с тих звук по време на разговор.

Добре е да се знае, че ако има нарушена чувствителност при допир, смяната на стъкло на iPhone няма да реши този проблем.

При смяна на стъкло на iPhone се подменя единствено счупеното стъкло върху екрана, а оригиналният дисплей се запазва, а за извършване на този ремонт е необходима специална апаратура като нагряваща система, вакуум машина, луминатор, машина за отстраняване на лепило, и други.

Нерядко се случва стъклото на дисплея да се разлепи заради изпускане или излагане на по-високи температури през лятото когато сме на плаж и телефонът е оставен на слънце, или сме го забравили за по-дълго в затворен автомобил. При този вариант можем да предложим подлепяне на разлепеното стъкло, което ще Ви спести пари, тъй като не се налага цялостна смяна.

Каква е цената за смяна на счупено стъкло на iPhone?

За цените на тази услуга можете да разберете повече като се свържете с нас или ни посетите в някои от магазините ни за мобилни телефони.

Възможна ли е отстъпка от цената?

Отговорът е да. Ако ремонтът е комбиниран с втора услуга или покупка на аксесоар, можете да се възползвате от отстъпка.

Колко време отнема смяната на счупено стъкло на iPhone?

Не можем да кажем със сигурност, защото зависи от натовареността на техниците ни към дадения момент. В повечето случаи извършваме смяната в рамките на ден или два. Възможно е да стане и през същия ден.

Запазва ли се информацията?

Смяната на счупено стъкло не е софтуерна, а хардуерна процедура, което означава, че всичко, което е било в телефона като информация се запазва.

Променят ли се цветовете и чувствителността на екрана?

Не, няма разлика с това, което е било първоначално. Ще можете да се радвате на същия user experience все едно стъклото не се е повреждало изобщо.

В някои случаи се наблюдават жълтеникави петна или ивици на мястото на пукнатините. Те се получават поради натиска и създалото се напрежение, и изчезват след като счупеното стъкло на вашият iPhone бъде сменено.

Имайте предвид, че жълти петна по екрана се получават и в следствие на намокряне, като получените от влага петна не изчезват след смяна на счупено стъкло.

Давате ли гаранция за подмененото стъкло?

Да, от MLgroup даваме 1 месец гаранция на смяната на счупено стъкло на айфон. Всеки донесен при нас iPhone се тества преди и след направен ремонт, за да сме сигурни, че ви го връщаме в отлично състояние.

Важно е да отбележим, че стъклото е една от най-увредимите части на телефона и често причинителите на повредите по него сме самите ние.

Необходимо е да уточним, че гаранцията не важи при:

  • следи от изпускане
  • надиране
  • намокряне
  • визуално упражнена сила върху продукта
  • счупване

В дългогодишната си практика сме се сблъсквали със ситуации, при които стъклото на екрана е здраво и дисплея видимо изглежда непокътнат, но липсва картина. Обикновено това е в следствие на счупена матрица, а най-честата причина за това е изпускане или натиск върху екрана.

Как да разбера дали е необходима смяна на стъкло или смяна на дисплей?

Смяната на стъкло на iPhone е възможна когато стъклото на дисплея е напукано, но има картина и тъч скрийна функционира правилно. Условие за подмяна само на стъклото е дисплеят да е оригинален и да не е бил сменян с по-ниско качество.

Ако нямате познания по хардуерното устройство на айфона, най-вероятно няма да знаете кое точно се нуждае от смяна, затова може да заповядате в някой от нашите магазини, където ще получите професионална консултация от наш служител, който ще диагностицира проблема с точност и ще ви посъветва как да го отстраните.

При нарушена чувствителност:

Добре е да знаете, че при проблеми с чувствителността при допир има модели, при които е възможна подмяна само на тъчскрийна, вместо целия екран. За да разберете дали вашият модел е сред тях можете да се свържете с нас на някой от посочените телефони в сайта.

Важно е да отбележим, че понякога в следствие на удар проблемите в тъчксрийна се дължат на повреда в чипът за управление, а не на дефектирал тъч.

В кои случаи смяната на стъкло на iPhone не е възможна?

Ако забелязвате някой от следните признаци:

  • Черни петна по дисплея
  • Поява на черти
  • Неработещ тъч
  • Премигване на екрана
  • Нарушена чувствителност

То Вие се нуждаете от смяна на дисплей.

Екипът на MLgroup ви съветва:

Добре е да знаете, че счупеното или разлепено стъкло на вашият iPhone не бива да се неглижира, тъй като може да доведе до по-сериозни проблеми с телефона, най-често водещи до наложителна смяна на целия екран.

Ако вашият модел не е сред изброените в категорията, можете да се свържете с нас по телефона или чрез бутона "Получи оферта" в сайта.