Отключване на iCloud

В магазини и сервиз MLgroup можете да се възползвате от услугата за премахване на iCloud акаунт, познат като Apple ID, от часовник Apple Watch или таблет iPad.  В случай, че разполагате със смарт часовник iWatch или iPad, чийто акаунт не помните или е бил заключен, можете да посетите някой от магазините ни.

Какво е iCloud?

iCloud е облачна система за обработка и съхранение на данни, която води началото си от 2011-та, а година по-късно вече се използва от над 150 милиона души, притежаващи Apple устройства. Услугата дава възможност да запазите данните си в облачното пространство и да имате достъп до тях по всяко едно време от различни устройства, използващи iOS, OS X или Microsoft Windows. С други думи iCloud може да се нарече и система за синхронизиране на данни, която Ви позволява да архивирате използващо iOS устройството, без да се нуждаете от iTunes.

Какви данни могат да се съхраняват в iCloud?

Какво е Find My iPhone?

Find My iPhone Ви дава възможност да проследите вашето iOS устройство, като услугата показва приблизителното последно местоположение на което се е намирало. Чрез функцията Find My iPhone можете да изпратите съобщение до iOS устройството, да въпроизведете сигнал ( дори и то да е в безшумен режим ) или да форматирате паметта му дистанционно, изтривайки всички данни.

Кои модели Apple Watch могат да бъдат отключени?

Премахването на заключен iCloud акаунт от Apple Watch е възможно при моделите:

Кои модели iPad могат да бъдат отключени?

Процедурата по премахване на iCloud акаунт от таблет iPad e хардуерна и е възможна единствено при Wi-Fi версията на моделите:

Каква е цената и колко време отнема отключването на iCloud?

Цената за отключване на забравен iCloud акаунт от смарт часовник Apple Watch e 100лв и отнема от 1 до 3 работни дни. За премахването на iCloud акаунт от таблет iPad е нужно същото време, а цената е от 100лв до 150лв.

Възможно ли е да се премахне забравен Apple ID от iPad, който има и SIM карта?

Отговорът е не. При таблети iPad с 3G или 4G модул може да се направи така нареченият "bypass", за да се добави нов акаунт, но в този случай старият iCloud акаунт не се премахнва изцяло, поради което устройството не бива да се обновява до по-нова версия на iOS или да се връща към заводски настройки.