Смяна на батерия на iPhone

Мобилните телефони се превърнаха в неизменна част от живота ни, ние постоянно ги използваме за провеждане на разговори, заснемане на снимки, сърфиране в интернет и други, като тази непрестанна експлоатация оказва най-голямо въздействие върху батерията.

Смяна на батерия на iPhone

Смяна на батерия на iPhone е услуга, при която износената батерия се подменя с нова и решава проблеми свързани с бързо изтощаване на заряда, спонтанно изключване или рестартиране на телефона.

Важно е да се знае, че смяната на батерия не води до риск за телефона, но в случаите когато екрана е напукан е възможно разрастване на пукнатините, поради спецификата на отваряне на телефона.

КОГА СЕ НАЛАГА СМЯНА НА БАТЕРИЯ НА IPHONE?

Батерията в мобилните ни телефони е консуматив, който трябва да бъде сменен след определено време, поради изчерпване на жизненият си брой цикли на зареждане. Други причини водещи до смяна на батерия на iPhone могат да са:

 • загряване
 • рестартиране на телефона
 • спонтанно изключване
 • рязко изтощаване на заряда
 • променлив заряд
 • невключващ телефон
 • забавена работа на телефона
 • повдигнат дисплей

Важно е да отбележим, че в някои от изброените по-горе случаи проблемът не е от батерията и нейната смяна не би повлияла върху текущото му състояние.

В дългогодишната си практика сме срещали случаи при които след смяна на батерия:

Телефонът загрява:

Загряването на телефона в определени области може да е сигнал за дефектирал компонент, различен от батерията, окъсяване на елементи по платката, намокряне или друго.

Телефонът се рестартира постоянно:

При софтуерна повреда или такава по елементи върху основната платка се наблюдава постоянно рестартиране на телефона, като в такива случаи е нужно извършването на диагностика, за да се установи точния причинител.

Рязко изтощаване на заряда:

Често се случва при рязко изтощаване на заряда на батерията, дори при липса на използване, да мислим че тя е за смяна, но това да не се окаже така. Неизправности по основната платка или нейни елементи могат да доведат до така наречената "консумация", най-често причинена от дефект на чип или навлязла вода в телефона.

Кои са най-честите действия, съкращаващи живота на батерията?

Забелязали сме, че основна вина за скъсеният живот на батерията, имаме самите ние като потребители, а най-срещаните причини за това са:

 • силен удар
 • намокряне
 • използване на некачествено зарядно
 • често използване на безжично зарядно
 • често зареждане от преносима батерия
 • използване на телефона докато се зарежда
 • често зареждане в автомобил или компютър

Следствия от неправилна експлоатация:

Освен съкращаване живота на батерията, неправилната експлоатация може да доведе до нейното подуване, в следствие на което са възможни повреди по други компоненти на телефона. Най-често засегнат от подутата батерия е дисплеят, като първи признак за това е поява на жълти петна, причинени от натиск върху матрицата. Втори по-очевиден признак е повдигане на целия дисплей от рамката на телефона.

Добре е да споменем, че ненавременната смяна на подута батерия може да доведе до счупване на екрана.

КАКВИ БАТЕРИИ ЗА IPHONE ПРЕДЛАГАМЕ?

Ние от MLgroup държим на качеството, като се стараем да предложим и конкурентна цена за смяна на батерия на iPhone. Поради тази причина в нашия сервиз за телефони в София можете да се възползвате от избор между различни по качество и цени батерии, в случай че се нуждаете от смяна.

При подмяна на батерия на модели по-нови от iPhone X се губи опцията "Battery Health", но има възможност за нейното активиране, като услугата не е включена в цената.

Запазва ли се информацията и остава ли телефона гаранционен?

При смяната на батерия не е нужно телефонът да се връща към фабрични настройки, а информацията в него се запазва. Важно е да се знае също, че при смяна на батерия на iPhone, ако телефонът е все още в гаранция, то тя отпада.

Даваме ли гаранция?

Отговорът е да. След смяна на батерия на iPhone, както и всички останали ремонти, даваме един месец гаранция, която важи при поява на фабричен дефект. Всеки донесен при нас за смяна на батерия iPhone, се тества преди и след направен ремонт, за да сме сигурни, че ви го връщаме в отлично състояние.

Колко време отнема смяната на батерия на iPhone?

За подмяна на батерия на iPhone са необходими специални инструменти, поради което e нужно подмяната да се осъществи от оторизирано лице. Ремонта отнема от няколко часа до 1-2 работни дни, в зависимост от натовареността на техниците в сервиза.

Ние от MLgroup Ви съветваме:

При проблем с телефона да се обръщате единствено към проверени и доказани специалисти, тъй като сме се сблъсквали със случаи, при които невключващ телефон със съмнения за повреда става напълно изправен след смяна на батерия.

Ако вашият модел не е сред изброените в категорията, можете да се свържете с нас по телефона или чрез бутона "Получи оферта" в сайта.