UV протектори

UV стъклените протектори са походящо решение за телефони с извит екран, при които е трудно да се намери подходяща защита за дисплея. За разлика от обикновените стъклени протектори, UV протекторите са заоблени в краят си, така че да обхванат извивката на екрана.

Друга разлика с обикновените стъклени протектори е начинът на поставяне. UV стъкленият протектор се залепя към екрана посредством специално UV лепило, което се нанася по повърхността на дисплея, а след полагане на стъклото се осветавя с UV лампа, за да може лепилото да се втвърди.

UV ПРОТЕКТОРИ НА ОТЛИЧНИ ЦЕНИ В MLGROUP.BG

UV протекторите са изработени от закалено стъкло и предпазват екрана на телефона от драскотини и замърсяване, без да оставят въздушни балончета, да променят цветовете или чувствителността при допир.

Важно е да отбележим, че при модели с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, отреагирането на сензора може да е намалено заради дебелината на протектора. В такива случаи се препоръчва да се активира опцията за по-голяма чувствителност на екрана, в случай че моделът я позволява.

Трябва да знаете, че заради течното UV лепило не се препоръчва монтиране върху напукан екран, поради риск от увреждане на матрицата на дисплея или тъч скрийна.

В комплекта на UV стъклените протектори са включени всички  необходими пособия за поставянето им - течно UV лепило, UV лампичка с USB кабел и кърпички за почистване на екрана.