Смяна на батерия на Huawei

В днешно време мобилните телефони са неизменна част от ежедневието ни, и тъй като ги използваме постоянно за работа, развлечение или убиване на време, може да се каже, че тази непрекъсната експлоатация оказва най-голямо влияние върху батерията.

Тя е един от основните компоненти в мобилните ни телефони, за това правилното и функциониране е от изключителна важност както за нормалната работа на устройството ви, така и за да не се окажете без заряд в неподходящия момент.

Смяна на батерия на Huawei

Смяна на батерия на Huawei е услуга, при която износената батерия се подменя с нова и решава проблеми свързани с бързо изтощаване на заряда, спонтанно изключване или рестартиране на телефона.

Добре е да знаете, че при подмяна на батерия на Huawei няма риск за телефона Ви, но е важно е да отбележим, че поради спецификата на смяна на батерия на Huawei, в зависимост от това дали телефона се отваря през гърба или дисплея, ако те имат шупли или пукнатини е възможно те да се разраснат.

КОГА СЕ НАЛАГА СМЯНА НА БАТЕРИЯ НА Huawei?

Батерията в мобилните ни телефони е консуматив, който трябва да бъде сменен след определено време, поради изчерпване на жизненият си брой цикли на зареждане. Други причини водещи до преждевременна смяна на батерия на Huawei могат да са:

 • загряване
 • рестартиране на телефона
 • спонтанно изключване
 • рязко падане на процентите заряд
 • променлив заряд
 • невключващ телефон
 • забавена работа на телефона
 • повдигнат дисплей
 • повдигнат гръб

Важно е да отбележим, че в някои от изброените по-горе случаи проблемът не е от батерията и нейната смяна не би повлияла върху текущото му състояние.

В дългогодишната си практика сме срещали случаи при които след смяна на батерия:

Телефонът загрява:

Загряването на телефона в определени области може да е сигнал за дефектирал компонент, различен от батерията, окъсяване на елементи по платката, намокряне или друго.

Телефонът се рестартира постоянно:

При софтуерна повреда или такава по елементи върху основната платка се наблюдава постоянно рестартиране на телефона, като в такива случаи е нужно извършването на диагностика, за да се установи точния причинител.

Телефонът се зарежда бавно:

Бавното зареждане на вашият Huawei може да се дължи на замърсена или дефектирала зарядна букса, като в следствие на това батерията може да бъде увредена в кратък срок, дори и да е наскоро сменена.

Рязко изтощаване на заряда:

Често се случва при рязко изтощаване на заряда на батерията, дори при липса на използване, да мислим че тя е за смяна, но това да не се окаже така. Неизправности по основната платка или нейни елементи могат да доведат до така наречената "консумация", най-често причинена от дефект на чип или навлязла вода в телефона.

Кои са най-честите действия, съкращаващи живота на батерията?

Забелязали сме, че основна вина за скъсеният живот на батерията, имаме самите ние като потребители, а най-срещаните причини за това са:

 • силен удар
 • намокряне
 • използване на некачествено зарядно
 • често използване на безжично зарядно
 • често зареждане от преносима батерия
 • използване на телефона докато се зарежда
 • често зареждане в автомобил или компютър

Следствия от неправилна експлоатация:

Освен съкращаване живота на батерията, неправилната експлоатация може да доведе до нейното подуване, в следствие на което са възможни повреди по други компоненти на телефона. Най-често засегнат от подутата батерия е задния капак, който се разлепя в следствие на упражнения от нея натиск. Друг очевиден признак е повдигане на целия дисплей от рамката на телефона.

Добре е да споменем, че ненавременната смяна на подута батерия може да доведе до счупване на екрана или задния капак.

КАКВИ БАТЕРИИ ЗА Huawei ПРЕДЛАГАМЕ?

Ние от MLgroup държим на качеството, като се стараем да предложим и конкурентна цена за смяна на батерия на Huawei. Поради тази причина в нашия сервиз за телефони в София можете да се възползвате от избор между различни по качество и цени батерии, в случай че се нуждаете от смяна.

Запазва ли се информацията и остава ли телефона гаранционен?

При смяната на батерия не е нужно телефонът да се връща към фабрични настройки, а информацията в него се запазва. Важно е да се знае също, че при смяна на батерия на Huawei, ако телефонът е все още в гаранция, то тя отпада.

Даваме ли гаранция?

Отговорът е да. След смяна на батерия на Huawei, както и всички останали ремонти, даваме един месец гаранция, която важи при поява на фабричен дефект. Добре е да знаете, че срока на гаранция на различните по качество батерии може да варира от 1 до 6 месеца.

Всеки донесен при нас за смяна на батерия Huawei, се тества преди и след направен ремонт, за да сме сигурни, че ви го връщаме в отлично състояние.

Колко време отнема смяната на батерия на Huawei?

За подмяна на батерия на Huawei са необходими специални инструменти, поради което e нужно подмяната да се осъществи от оторизирано лице. Ремонта отнема от 1 до 3 работни дни, в зависимост от натовареността на техниците в сервиза.

За качествено извършване на смяна на батерия на Huawei е необходимо технологично време, през което задния капак или дисплея да залепнат по-добре.

Ние от MLgroup Ви съветваме:

При проблем с телефона да се обръщате единствено към проверени и доказани специалисти, тъй като сме се сблъсквали със случаи, при които невключващ телефон със съмнения за повреда става напълно изправен след смяна на батерия.

Ако вашият модел не е сред изброените в категорията, можете да се свържете с нас по телефона или чрез бутона "Получи оферта" в сайта.