Смяна на дисплей или стъкло? Как да разберем от кое се нуждаем?

Смяна на дисплей или стъкло? Как да разберем от кое се нуждаем?

Тъй като дисплеят е един от най-уязвимите компоненти в днешните мобилни телефони, най-често той бива повреден при изпускане или удар. Обикновено след като екранът е понесъл щети, първата ни мисъл е, че трябва да сменим целият дисплей.

За щастие при някои обстоятелства е възможно да бъде подменено само стъклото на екрана, което Ви спестява пари и възвръща първоначалния вид на дисплея и то на по-ниска цена.

Но как да разберем дали се нуждаем от смяна на целият дисплей или е възможна подмяна само на стъклото?

Смяната на счупено стъкло е възможна в случаите когато екранът показва картина, без поява на черти, петна или премигване.

Що се отнася до правилната работа на тъчскрийна, ако той е с нарушена чувствителност или не реагира при допир трябва да имате предвид, че при повечето днешни телефони се налага подмяна на целия дисплей. При смартфоните на някои производители обаче е възможна и подмяна само на тъчскрийна.

При какви обстоятелства се налага цялостна подмяна на дисплея?

Смяна на целият дисплей вместо само счупеното стъкло се налага когато има:

Ако дисплеят Ви е пострадал след изпускане, то в нашия сервиз за телефони в София можем да Ви предложим най-изгодния вариант за поправка, а при въпроси можете да се свържете с нас на някой от посочените телефони в сайта или като ни посетите на място.