Поправяме намокрени телефони

Поправяме намокрени телефони

Честа причина поради която се налага мобилен телефон да бъде приет за поправка в сервиз е намокряне или изпускане във вода. Понякога се случва след проникване на течност в телефона той да продължи да работи, а клиентът да не вземе отношение, поради което в намокрения телефон биват окъсени различни компоненти, а това причинява по-сериозни последствия за устройството.

Как да реагирате при намокрен телефон?

В случай, че имате намокрен телефон, то в никакъв случай не бива да го сушите със сешоар или да го поставяте върху горещи повърхности, тъй като това би довело до допълнително увреждане на засегнатите компоненти, а понеже влагата причинява окисления върху микроелементи на основната платка, ние Ви съветваме да потърсите професионална помощ в най-кратък срок.

Помага ли поставянето на намокрен телефон в ориз?

В дългогодишната си практика неведнъж сме срещали клиенти, които смятат, че поставянето на намокрен телефон в ориз би решило пробема, причинен от навлизането на вода. Въпреки стотиците клипчета в интернет, оризът може частично да отнеме влагата от телефона, но няма как да сте сигурни, че вътре все още не е останала вода. Също така оризът няма как да отстрани евентуалните окисления върху различни компоненти, а ако телефонът не се включва, то най-вероятно има окъсяване на елементи.

Извършваме безплатна диагностика на намокрен телефон.

Всеки намокрен телефон има нужда от специална диагностика, която задължително включва ултразвукова профилактика. След разглабяне на намокреният телефон отделните компоненти биват внимателно почистени от окиси и остатъци от вода, а основната платка престоява в ултразвукова вана за период от 3 до 6 часа, като преди това бива третирана със специална изопропилова течност. Диагностиката на намокрен телефон има за цел да премахне не само окисленията по компонентите, но и тези във вътрешността на основната платка, а ако някой от процесите не се извърши правилно има риск да бъдат окъсени цели вериги, което би довело до невъзможност за поправка на устройството.

Може ли да се извади инрофмацията от намокрен телефон?

В повечето случаи изтеглянето на информация от намокрен телефон е възможно, като рядко се налага паметта да бъде форматирана. В други ситуации, поради тежките повреди причинени от вода, има възможност ремонта да не е рентабилен. При това положение ние можем да изтеглим информацията от намокреният Ви телефон и да я качим на предоставен от Вас външен носител, без да извършваме поправка.

Защо да изберете услугите на MLgroup при поправка на намокрен телефон?

Нашите техници са с дългогодишен опит в областта на електрониката, а сервъзът ни разполага с най-модерно оборудване за отстраняване на всякакъв тип повреди. Поради големият си опит сме се сблъсквали с хиляди намокрени телефони, успявайки да поправим по-голямата част от тях, дори и в случаи когато повредата е била причинена от солена вода.

В сервизът на MLgroup предлагаме:

При нужда от поправка на намокрен телефон можете да посетите някой от нашите магазини, а в случай, че не сте от София има възможност да ни изпратите телефона с куриер.