iPhone 16 ще притежава интелигентен камера бутон

iPhone 16 ще притежава интелигентен камера бутон

От представянето на новите модели на Apple изминаха едва няколко месеца, а в интернет пространството вече усилено циркулират слухове относно евентуални подобрения при iPhone 16.

През изминалия месец най-накрая се появиха и първите индикации, които намекват, че вероятно от Apple ще добавят интелигентен бутон за заснемане в iPhone 16. Първите изтекли данни, потвърждаващи наличието на бутона за заснемане в iPhone 16 загатват, че може би той ще може да изпълнява и още няколко функции.

Наскоро изданието The Information цитира свои източници, според които от Apple наистина планират въвеждането на камера бутона, който ще бъде позициониран в долната, лява част на корпуса на iPhone 16.

Камера бутонът на iPhone 16 ще е чувствителен не само на допир, но и на натиск. Бутонът ще може да включва и още няколко функционалности. Така когато се натисне леко ще се активира фокусът, а при по-силен натиск до край ще заснема.

Друга функционалност на новият бутон за заснемане в iPhone 16 ще е активирането на зуум при плъзване с пръст върху него.