WhatsApp няма да работи ако не се съгласите с новите общи условия

WhatsApp няма да работи ако не се съгласите с новите общи условия

Новите правила на WhatsApp влизат в сила на 15-ти Май, а потребителите които не ги приемат ще бъдат ограничени при използване на приложението. От известията, които бяха изпратени до ползващите услугата се разбра, че става въпрос за промяна в данните споделяни с Facebook, заради което от WhatsApp бяха подложени на доста критики.

В следствие на това, от компанията съобщиха, че личните чатове са криптирани и ще останат такива, поради което нито тя, нито Facebook ще имат достъп до съдържанието им. От WhatsApp споделиха също, че профилите на потребителите, които не приемат новите условия няма да бъдат изтрити или деактивирани, но с течение на времето тяхната функционалност ще бъде ограничавана, докато не се съгласят с въведените промени.

Като за начало до потребителите ще бъдат изпращани известия, приканващи ги да се съгласят с политиката за поверителност. В случай че не приемете, достъпа до чатовете ви ще бъде ограничен и ще можете да изпращате съобщения единствено ако някой ви потърси, а на по-късен етап няма да е възможно да получавате обаждания и съобщения.