Новото Gorilla Glass стъкло с DX и DX+ пропуска повече светлина и предпазва камерите от драскотини

Новото Gorilla Glass стъкло с DX и DX+ пропуска повече светлина и предпазва камерите от драскотини

Новото защитно стъкло на Corning - Gorilla Glass with DX и Gorilla Glass with DX+ е предназначено да предпази обективите на камерите в мобилните телефони, като освен по-добра защита от драскотини, то предлага и по-малко отразяване на светлината, довеждайки до по-добро качество на снимките и видеоклиповете. Освен да намали отразената светлина, новото защитно стъкло на Corning има за цел да пропуска до 98% от падащите върху обектива лъчи, докато други подобни допускат до 95% според клип на компанията.

Като че ли най-много полза от по-качествените снимки могат да извлекат от Apple, тъй като при моделите след iPhone 11 се наблюдават неприятни отблясъци при заснемане на нощни кадри, а имайки предвид че компанията е сериозен инвеститор в Corning е напълно възможно да видим новото защитно стъкло или негов вариант в следващи модели Apple iPhone. От Corning съобщават още, че DX стъклото има същата степен на защита като Gorilla Glass, а DX+ е дори още по-здраво, доближавйаки се до сапфир.

Офицално бе обявено, че Samsung ще е първият производител на смартфони, който ще използва новото защитно стъкло за обективи на Corning, като е много вероятно това да се предстоящите модели Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3, чието представяне се очаква на 11-ти август.