Какво е iPhone CPO и заслужава ли си покупката

Какво е iPhone CPO и заслужава ли си покупката

CPO или Certified Pre-Owned не е скорошна концепция на европейския пазар за телефони iPhone и вероятно е често срещана от феновете на марката в магазини или интернет. Оказва се, че това е доста успешна тактика на Apple, а знакът Certified Pre-Owned означава, че телефонът е реновиран и тестван във фабриката, която произвежда всички нови устройства.

Причини поради които iPhone бива изпратен обратно във фабриката:

Какво се случва с върнатите във фабриката телефони iPhone?

Върнатите във фабриката на Apple телефони не се ремонтират, а претърпяват пълна подмяна на компоненти. Задължително биват сменени екрана, корпуса и батерията на телефона, както и други хардуерни компоненти, в случай че е бил открит дефект по тях. След повторното сглобяване операционната система на обновеният iPhone бива нулирана, а телефонът получава нов сериен номер и IMEI. След опаковане и добавяне на нови аксесоари към комплекта, телефонът се връща за продажба с намаление от 15% до 40%.

Защо не трябва да се притеснявате от покупка на iPhone CPO?

С всички горепосочени разлики, можете да сте спокойни, че закупувате 100% оригинален iPhone. Какво го прави по-различен от останалите? Почти нищо, с изключение на някоя интересна история. Всички компоненти по реновираният iPhone са нови, а характеристиките на телефона са внимателно тествани във фабриката, преди той да бъде върнат за продажба към официален представител.