iPhone 14 с наближаваща премиера. Заслужава ли си чакането?

iPhone 14 с наближаваща премиера. Заслужава ли си чакането?

Средата на септември е времето, в което ще бъде представен iPhone 14 и както всяка година феновете са в очакване да видят новите функции и подобрения в телефоните Apple. Тази година се очакват значителни ъпгрейди, засягащи най-вече iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Нагласите водят към това, че от компанията ще променят дизайна на Pro моделите, така че да се различават от оснаналите айфони, а най-вероятните подобрения ще включват:

Always-on Display
Функцията е добре позната на потребителите използващи Android устройства или Apple Watch, като общо взето тя Ви позволява да видите основна информация на екрана като часът, времето или известия, докато телефона е в режим на готовност.

Липса на прорез на екрана
Apple ще премахне прореза в екрана на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, заменяйки го с елипсовиден отвор, подобно на някои модели Samsung. В него ще бъдат поместени предната камера и Face ID.

Подобрения в камерите
Що се отнася до камерите, най-вероятно Pro моделите на iPhone 14 ще притежават 48MP основна камера, а за селфи камерата се очаква да предложи подобрени функции като автофокус.

iPhone 14 Max
Слухове сочат към появата на 6.7-инчов модел iPhone 14 Max, който обаче няма да бъде Pro, поради което се очаква да бъде на по-достъпна цена. Според изтекли iPhone 14 Max ще притежава 120Hz ProMotion дисплей и елипсовиден отвор за предната камера и Face ID, подобно на Pro моделите.