Apple Watch Serires 8 изисква носене поне 5 нощи за правилно измерване на температурата

Apple Watch Serires 8 изисква носене поне 5 нощи за правилно измерване на температурата

В нов документ публикуван от Apple се казва, че Apple Watch Ultra и Apple Watch Series 8 изискват поне 5 нощи носене, преди да могат да определят базовата температура на кожата.

Новите смарт часовници на компанията са снабдени с два сензора за измерване на температурата, като единият сенамира върху задната част на устройството, а другия под дисплея. Apple Watch Ultra и Series 8 измерват температурата на всеки 5 секунди докато спите, за да могат да намалят максимално промените от външни фактори.

Стойности на измерване могат да се променят и поради спазване на диета, физически тренировки, здравословни проблеми или друго, но в документа от Apple се казва, че след 5 нощи носене на часовника той ще определи каква е обичайната температура.

Данните от измерванията могат да бъдат проверени в приложението Health, но преди това трябва опцията Sleep да е настроена с "Track Sleep with Apple Watch", а Sleep Focus да е активен за поне 4 часа през въпросните 5 нощи.

От Apple предупреждават, че все пак функцията не е медицинска и не бива да се използва с такава цел, а разхлабената каишка също би повлияла на стойността на измерване.