AirPods Pro вече няма да се предлагат от Apple

AirPods Pro вече няма да се предлагат от Apple

Безжичните Bluetooth слушалки AirPods Pro, които бяха представени през 2019 вече не се предлагат за продажба в сайта на Apple. Вероятната причина е скорошното представяне на втората генерация на модела - AirPods Pro 2, които бяха анонсирани на събитие, заедно с новите iPhone 14.

Една от функциите на AirPods Pro, която грабна потребителите е активното шумоподтискане, което постоянно анализира звука и го оптимизира спрямо позицията на тапите, а адаптивния еквалайзер регулира звука спрямо формата на ухото.

AirPods Pro 2 предлагат още по-добро активно шумоподтискане благодарение на новият H2 чип на Apple, запазвайки опцията за чуване на звуци от околната среда в така нареченият прозрачен режим. Според характеристиките на AirPods Pro 2, те могат да осигурят до 6 часа възпроизвеждане на музика, а използвайки заряда от кутията за пренос, това време може да достигне до 30 часа.

Стартовата цена на AirPods Pro 2 е същата като на предходния модел, който въпреки спряното предлагане може все още да се открие на пазара, до тоталното изчепрване на останалите бройки.